Tuesday, 18 July 2017

Γάλα & Οστεοπόρωση


«Πολλοί φίλοι μου πιστεύουνε ότι αν και το αγελαδινό γάλα είναι μολυσμένο με αντιβιοτικά και ορμόνες πρέπει να το πίνουμε για πρόσληψη Ασβεστίου και την αποφυγή οστεοπόρωσης. Η απάντηση μου είναι ότι το αγελαδινό γάλα περιέχει Ασβέστιο αλλά ο οργανισμός μας δεν το προσλαμβάνει.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή.

Ας επικεντρωθούμε στα δύο βασικά συστατικά που περιέχει ένα ποτήρι γάλα, τις ζωικές πρωτεΐνες και το Ασβέστιο. Το 58% της ζωικής πρωτεΐνης χρησιμοποιείται από τον οργανισμός μας, ενώ το υπόλοιπο 42% είναι θειικό οξύ (αρκετά όξινο).
Ο οργανισμός μας λόγο της πρόσληψης του θειικού οξέος και της οξινοποίησης, μέσω του μηχανισμού της ομοιόστασης, στην προσπάθεια του να κρατήσει σταθερό το pH των κυττάρων (που είναι 6.5) χρησιμοποιεί όλο το Ασβέστιο (το οποίο είναι αλκαλικό), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμο Ασβέστιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό.

Πολλές έρευνες έδειξαν [1][2][3] πως η κατανάλωση πολλών ζωικών πρωτεϊνών, οδηγεί τον οργανισμό στην αφαίρεση Ασβεστίου από τα οστά, μέσω του μηχανισμού της ομοιόστασης, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης.

Λύση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης αποτελεί η κατανάλωση φυτικών πηγών Ασβεστίου όπως το σουσάμι, ταχίνι (ολικής), σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο και 10-15 λεπτά έκθεση στον ήλιο (η βιταμίνη D βοηθάει στην απορρόφηση του Ασβεστίου).»


πηγή
www.pentapostagma.gr

No comments:

Post a Comment